Hoe moet ik Moodle installeren en inloggen op de Webseller ELO?


 

LET OP: per schooljaar 2018-2019 kun je de ELO app niet meer gebruiken

KLIK HIER OM IN TE LOGGEN

 


De Webseller ELO is gemaakt met open source software. Dit is software welke gratis mag worden gebruikt en waar alleen vrijwilligers aan mee werken om het door te ontwikkelen en te onderhouden. De Webseller ELO is gemaakt met Moodle. Voor Moodle is een iOS app en een Android app gemaakt. Als jij die installeert op je smartphone of tablet kun je overal waar een internetverbinding is de Webseller ELO benaderen en inloggen om de les voor te bereiden.

Moodle installeren en inloggen op de ELO

Om toegang tot de ELO te krijgen moet je een aantal stappen doorlopen. Die stappen leggen we hieronder uit. Heb je een vraag of kom je er niet uit? Vraag dan je docent om hulp. Jouw docent kan, als hij/zij het antwoord niet weet contact met ons opnemen per email: info@webseller.nl.

Stap 1: installeer Moodle op je apparaat.

Open de Apple Store of Google Play op je mobiele apparaat en type in de zoekfunctie Moodle in. Je ziet hieronder een screenshot van hoe het er op een iPhone uitziet. Klik Open of Installeer of iets vergelijkbaars (verschilt per store) en installeer Moodle.moodle installeren vanuit de app store

 

Stap 2: vul je inloggegevens in.

Nu moet je de Moodle app laten weten waar jij wilt inloggen. Om dit te doen geven we de domeinnaam in, de gebruikersnaam en het wachtwoord.

Open de app en vul als URL (of domeinnaam) in: elo.webseller.nl

LET OP: gebruik geen ‘http’, ‘https’ of ‘www’! Type de URL exact over zoals in zin hierboven!

Klik de knop Verbinden!

moodle - de url van de elo invoeren

Stap 3: voer je inloggegevens in.

Je krijgt onderstaande schermafbeelding te zien als je de URL goed hebt ingevoerd. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Je hebt deze van je docent gekregen. Klik hierna op Inloggen en wacht enkele seconden. Moodle App maakt nu verbinding met onze server en controleert jouw toegangsgevens.

inloggegevens in de moodle app invoeren

 

 

Stap 4: studeren!

Nu je Moodle hebt geïnstalleerd en je bent ingelogd kun je de app verkennen. Om te beginnen heet het vak online marketing en e-commerce in de app een cursus. Dat is de standaard benaming in Moodle en is niet te veranderen. Je kunt ook inloggen op de website: https://elo.webseller.nl. Dat is ook ‘Moodle’ en ook daarin heet het vak cursus. Niets mis mee, gewoon een naam. Misschien een beetje verwarrend dus daarom even deze toevoeging in de handleiding. 🙂

Wil je liever niet een app installeren of heb je gewoon niet genoeg geheugen? Dan kun je ook naar de mobiele versie van de Webseller ELO surfen. Dat wil zeggen, de URL is hetzelfde maar de ELO herkent jouw apparaat en past het formaat van de site er op aan.

Wil je nog iets weten? We hebben een FAQ op onze website. Staat jouw vraag er niet bij? Mail ons dan jouw vraag. Antwoord krijg je altijd, misschien nemen we de vraag zelfs op in de FAQ op onze website.