FAQ

Gebruik de zoekbalk om snel uw antwoord te vinden.
Staat het antwoord op uw vraag er niet tussen? Meld uw vraag aan door deze te mailen aan info@webseller.nl. We ontvangen graag input van onze fans om de FAQ up to date te houden.

 • 1. Lesmethode
 • 2. ELO
 • 3. Technisch
 • 4. Financieel
Alles uitvouwen | Alles samenvoegen
 • 1. Voor welke opleidingen is de e-commerce lesmethode geschikt?
   

  De E-commerce methode is op dit moment geschikt voor de volgende retailopleidingen:

  Advies en leiding in de verkoop

  Eerste verkoper (n3), crebo: 25153
  Verkoopadviseur (n3), crebo: 25154
  Verkoopspecialist (n3), crebo: 25155
  Verkoopspecialist groene detailhandel (n3), crebo: 25501

   

  Commercie

  (Junior) Accountmanager (n4), crebo: 25132
  Assistent-manager internationale handel (n4), crebo: 25133
  Commercieel medewerker (n3), crebo: 25134
  Vestigingsmanager groothandel (n4), crebo: 25137

   

  Management retail

  Manager retail (n4), crebo: 25162
  Manager groene retail (n4), crebo: 25502
  Ondernemerschap retail (n4), crebo: 25166

   

  Mode maatkleding

  Specialist mode- en maatkleding (n4), crebo: 25164

   

  Ondernemerschap op basis van vakmanschap

  Vakman-ondernemer (n4), crebo: 25165 Detailhandel en groothandel
  Vakman-ondernemer (n4), crebo: 25530 Groene Detailhandel en groene groothandel

   

  (Junior) Accountmanager: de methode is gericht op online ondernemen (webshop) en wat daar bij kijken komt. In de toekomst willen wij meer richting 'online marketing' met de methode voor (Junior) Accountmanager. De logistieke opleidingen hebben weldegelijk te maken met online shopping. Logistiek medewerkers verzorgen de afhandeling van orders en kunnen met de kennis uit deze lesmethode goed samenwerken met anderen die nauw betrokken zijn bij het proces, maar een andere functie hebben (verbreding).

  We hebben een artikel geschreven over de bruikbaarheid van de lesmethode in het mbo.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 238.
 • 2. Is de lesmethode al klaar en definitief, of nog in 'beta'?
   

  Een lesmethode over e-commerce en/of online marketing is nooit klaar. Maar, onze methode is zo adaptief mogelijk gemaakt opdat wij de teksten altijd actueel kunnen houden.

  Is onze lesmethode voor e-commerce en online marketing dan definitief? Nee, als u de teksten leest zult u nog wel dingetjes vinden die er nog in zouden moeten. Ook de teksten gaan we nog aanvullen en opvullen. Een rijke leerervaring willen we neerzetten en het aantal afbeeldingen en filmpjes wordt daarom ook nog uitgebreid.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 202.
 • 3. Voldoet de lesmethode aan IHKS?
   

  IHKS (invoering herziening kwalificatie structuur) heeft enkele werkprocessen samengesteld. Zij vinden dat een lesmethode hier minimaal aan moet voldoen. Wij vinden dat ook, maar vinden het nog niet genoeg. 🙂

  In het artikel over online marketing en het toepassen van e-commerce volgens IHKS leggen we met onder andere een schema uit hoe we de IHKS richtlijnen hebben verwerkt in de hoofdstukken.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 151.
 • 4. Wat bedoelen jullie met een 'modulaire' methode?
   

  Opleidingen zijn er in verschillende soorten en maten. Soms duurt een opleiding 1 jaar, soms 1,5 jaar maar ook 2 en 3 jaar komen voor. Om hierop in te spelen en met onze lesmethode aan te kunnen sluiten bij de wensen van de opleiding hebben we onze methode 'modulair' gemaakt.

  Zo kan een docent een lijst met hoofdstukken opvragen bij ons om zelf de lesmethode samen te stellen. Wij maken dan de methode in de Webseller ELO aan en de studenten gaan dan aan de slag door in de ELO in te loggen.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 183.
 • 5. Waar vind ik een overzicht met alle hoofdstukken?
   

  Wilt u de lesmethode modulair laten samenstellen? U kunt uw eigen lijst met ideeën/teksten naar ons mailen* of de beschikbare hoofdstukken per email bij ons opvragen: info@webseller.nl

   

  *) U behoudt het copyright. Wij stellen alleen ons platform aan u open. Geen andere opleiding kan en mag gebruik maken van de door u geschreven methode. Hebt u een complete methode gemaakt? Vraagt u ons dan naar de speciale prijs voor het gebruik van onze ELO.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 166.
 • 6. Ik wil de methode op de boekenlijst. Hoe doe ik dat?
   

  Optie 1:

  De lesmethode is opgenomen in de database van studers.nl. Hier kunt je (student) losse licenties aanschaffen of als docent de methode op de boekenlijst plaatsen.
  Link: https://www.studers.nl/p/9789090304076/webseller-e-commerce-voor-handel-en-commercie

   

  Optie 2:

  Via email kunt u (docent) ons laten weten dat u de lesmethode op de boekenlijst wilt. U ontvangt van ons een overeenkomst waarin staat (onder andere) dat we overeenkomen dat uw onderwijsinstelling zorg draagt voor de betaling van de lesmethode (tenzij anders overeengekomen) en dat Exalo Media, uitgever van de methode, zorg draagt voor toegang tot het materiaal.

  De overeenkomst moet worden ondertekend door een bevoegd persoon.

  Na ontvangst van de overeenkomst ontvangt u als docent een Microsoft Excel-bestand. In dit bestand vult u de gegevens van de studenten in (naam, email, klas, etc) en dat mailt u ons. Wij maken de accounts aan en sturen u de inloggegevens. De studenten krijgen de gegevens van u uitgereikt.

  In de FAQ-categorie "Financieel" vindt u een prijsoverzicht van de lesmethode. We hebben ook een artikel geschreven met alles wat u over de licenties moet weten.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 238.
 • 7. Hoeveel lesuren per week moet ik plannen voor de lesmethode?
   

  Onze lesmethode bevat alle werkprocessen die SBB heeft opgesteld. In tegenstelling tot de andere lesmethodes bieden we ook nog verbredende onderwerpen. De Webseller-methode kan op de volgende manieren worden ingezet:

  1 Leerjaar: 2 lesuren per week op het rooster,

  1 Leerjaar: 4 lesuren per week op het rooster + 2 uren zelfstudie,

  2 Leerjaren: 2 lesuren per week op het rooster.

  Bij deze indelingen is rekening gehouden met 240 SBU.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 139.
 • 8. ISBN nummer, heeft de lesmethode dat?
   

  Onze lesmethode voor e-commerce heeft een ISBN-nummer.

  - E-commerce voor Handel en Commercie - niveau 3 en 4: ISBN/EAN: 9789090304076

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 149.
 • 9. Wordt er nog aan de methode ontwikkeld?
   

  Jazeker, een lesmethode is nooit uit ontwikkeld. E-commerce is een snelle branche waarin elke 3 maanden wel weer nieuwe dingen gebeuren. We passen onze lesmethode er graag op aan.

  We hebben ook een lesmethode voor online marketing op zich. Deze maken we geschikt voor o.a. de volgende opleidingen:

  - Toerisme en recreatie - niveau 3 en 4
  - Horeca - niveau 3 en 4
  - Marketing en Communicatie - niveau 3 en 4

  Changelog

  We houden de belangrijkste wijzigingen aan onze lesmethodes bij in een changelog.

  Onze digitale lesmethoden zijn continu in ontwikkeling. Hieronder vind je een overzicht waarin we de belangrijkste wijzigingen* bijhouden.

  Laatste wijzigingen en nieuws

  • Mei 2020 - E-commerce voor Handel en Commercie - Leerjaar 2 en BBL
   • Eindexamenopdrachten 1 tot en met 4: moduletekst uitgebreid met meer informatie. Dit met hulp van het werkveld. Studenten gaven aan wat ze moeilijk vinden. Docenten hebben aanwijzingen gegeven voor verbetering van de lesmethode. 
  • Januari 2020 - Alle lesmethodes:
   • Alle toetsen verplaatst naar de beginpagina's van de lesmethodes. De toetsen zijn nu ook beter zichtbaar in de sidebar bij het hoofdstukoverzicht.
   • De afleidingen op de toetspagina verwijderd. De zijbalk is nu niet meer zichtbaar en de student kan zich beter focussen op de toets.
   • Na afronding van een toets ontvangen de studenten een e-mail met het behaalde resultaat.
  • Januari 2020 - E-commerce voor BBL:
   • Hoofdstuk 11 - Juridische zaken verwijderd uit het curriculum. 
   • Werkwijze toegevoegd aan de eerste pagina van de lesmethode. Hoe BBL-studenten zo snel mogelijk zelfstandig door de stof kunnen en de toetsen en eindexamens kunnen afronden.
  • December 2019 - E-commerce:
   • Voorbeeldverslag en Werkdocument beschikbaar gesteld in de Webseller ELO. Studenten Leerjaar 2 en BBL kunnen dit gebruiken.
  • Oktober 2019 - Alle lesmethodes:
   • Mogelijkheid voor uitgebreide resultatenrapportages toegevoegd. In het menu te vinden onder 'Mijn Lessen' of via deze link: naar toetsresultatenpagina.
  • Mei 2019 - Online Marketing:
   • Nieuwe lesmethode voor Online Marketing voor het mbo gepubliceerd.
  • Februari 2019 - E-commerce:
   • Paragraaf 'Marketingmiddelen - Social Media Marketing' verplaatst naar Hoofdstuk 'Social Media Marketing'. Vragen en Opdrachten nrs. 16 en 17 bij deze paragraaf ook verplaatst naar het hoofstuk.
   • De antwoordmogelijkheden bij de toetsen worden niet meer in willekeurige volgorde weergegeven. Dat gaf problemen bij het aanvinken van het juiste antwoord.
  • 27 September 2018 - E-commerce:
   • Tikkie toegevoegd als paragraaf aan het hoofdstuk over Online Betalen. Dit n.a.v. berichtgeving in de media. Lees ons blogartikel hierover.
  • Augustus 2018 - E-commerce:
   • Webseller ELO en Webshop module geïntegreerd in één systeem. Studenten (BBL en LJ2) hebben de mogelijkheid om een webshop aan te maken nu in de ELO in het betreffende hoofdstuk.
   • Leerjaar 1, periode 4 is gewijzigd: het onderwerp richt zich meer op de websites in het algemeen. Ter voorbereiding op Leerjaar 2 worden onderwerpen als de effectiviteit van een website behandeld, alsook het schrijven van goede teksten.
   • Docentenhandleiding Leerjaar 1 aangepast: periode 4 gewijzigd. Deze versie is nu actief op de site, gedurende het jaar zullen er ongetwijfeld meerdere aanpassingen volgen.
  • Juni 2018 - E-commerce:
   • Per schooljaar 2018-2019 wordt de huidige ELO uitgefaseerd en vervangen door een Learning Management System (LMS) op webseller.nl. Studenten en docenten loggen allemaal in op webseller.nl.
   • De webshop behorende bij Handel en Commercie Leerjaar 2, BBL en Vakman Ondernemer is verplaatst van microcompany.nl naar webseller.nl. Bekijk hier een demo van de webshop

  Nog te doen

  • Docentenhandleiding LJ1 en LJ2 bijwerken - Q2 2020

  *) Onbelangrijke wijzigingen vermelden we niet, denk hierbij aan taalkundige wijzigingen en technische aanpassingen aan de ELO.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 88.
 • 1. Wat houdt de Webseller ELO in?
   

  Onze ELO is een elektronische leeromgeving.  Om de gebruikersvriendelijkheid en de continuïteit te waarborgen zijn we per schooljaar 2018-2019 afgestapt van Moodle als ELO en gebruiken we nu alleen nog de geïntegreerde ELO op webseller.nl

  We hebben een uitgebreid artikel geschreven over wat de functies van de Webseller ELO.

  Om de ELO te gebruiken maak je simpelweg een account aan bij het afrekenen van de licentie (of het invouren van de vouchercode). Je ontvangt dan inloggegevens om bij het lesmateriaal te komen.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 199.
 • 2. Wat is Moodle?
   

  Moodle is een open source software programma welke in een leeromgeving kan worden ingezet. We zijn afgestapt van de Moodle ELO.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 203.
 • 3. Hoe kan ik een gebruiker toevoegen?
   

  U kunt als docent geen gebruikers toevoegen. De studenten kunnen zelfstandig een licentie aanschaffen in onze webshop. Ze geven bij het afrekenen aan op welke school en in welke klas ze zitten en wij plaatsen ze voor u daarin.

  Studenten met een voucher (bv. via Studers) activeren de licentie op dezelfde manier, via de webshop op onze website.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 196.
 • 4. Ik ben het wachtwoord van de ELO kwijt. Wat nu?
   

  Je kunt dit probleem op te lossen door je gebruikersnaam of emailadres in te voeren op de 'vergeten-wachtwoord'-pagina.

  Dit is de link:
  https://www.webseller.nl/mijn-account/lost-password/

  Lukt het niet? Dan kun je een mailtje sturen aan info@webseller.nl. Je krijgt binnen 2 dagen antwoord van ons.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 291.
 • 5. Mijn bestelling is afgehandeld, maar ik heb geen inlog ontvangen
   

  Op het moment dat we je account hebben aangemaakt in de ELO ontvang je een email met inloggegevens. Dat kan echter enkele minuten duren.

  Heb je geen inloggegevens ontvangen, dan kun je:

  - In de maibox van je schoolmailadres kijken,
  - In de spambox kijken,
  - Een nieuw wachtwoord aanvragen op het inlogscherm van de ELO (onderaan de pagina),
  - Een email sturen aan info@webseller.nl - één van onze specialisten mailt je dan een nieuw wachtwoord.

  Ook voor andere vragen over onze lesmethode kun je mailen aan info@webseller.nl

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 110.
 • 6. Hoe moet ik de Webseller ELO installeren op mijn mobiele apparaat?
   

  Voor de Webseller ELO hoef je niet te installeren. Je surft gewoon op je device naar de website en logt in zoals je dat ook op een gewone PC zou doen.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 182.
 • 1. Hoe veilig is de Webseller ELO?
   

  Veiligheid van de studenten nemen we serieus. De website is beveiligd via het HTTPS-protocol door middel van een SSL-certificaat. Het maakt hierbij niet uit of er een PC, laptop of een app op een mobiel apparaat gebruikt wordt. Er wordt altijd gebruik gemaakt van een SSL-beveiligde verbinding.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 400.
 • 2. Wordt er een backup gemaakt van de gegevens?
   

  Ja, er wordt 1x per dag een backup gemaakt.

  Het is niet de bedoeling om deze op verzoek terug te plaatsen. Ieder moment van de dag kan een student een opdracht uploaden. Het terugzetten van een backup heeft direct gevolgen voor een student en dat betekent in de meeste gevallen dat de student de voortgang kwijt is.

  Het doel van onze backups is de mogelijkheid een herstelpunt te hebbent. We kunnen stellen dat de backups voor intern gebruik zijn.

  NB: Is uw student een document kwijt, dan zouden we in de backup kunnen kijken of het er in staat en dit wellicht herstellen. Voor deze service moeten we helaas €50,- ex BTW berekenen, ook als het bestand na controle toch niet in een backup aanwezig is.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 357.
 • 3. Mijn nieuwe wachtwoord wordt niet opgeslagen. Wat nu?
   

  Bij de Webseller ELO hanteren we een 'sterk wachtwoord' beleid. De wachtwoorden moeten voldoen aan de volgende regels om het goed te kunnen opslaan na het wijzigen van het wachtwoord:

  1. Het wachtwoord bevat minimaal 1 cijfer,
  2. Het wachtwoord bevat minimaal 1 letter,
  3. Het wachtwoord bevat minimaal 1 hoofdletter,
  4. Het wachtwoord bevat minimaal 1 speciaal teken (!, #, @),

   

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 291.
 • 4. Mijn bestelling is afgehandeld, maar ik heb geen inlog ontvangen
   

  Op het moment dat we je account hebben aangemaakt in de ELO ontvang je een email met inloggegevens. Dat kan echter enkele minuten duren.

  Heb je geen inloggegevens ontvangen, dan kun je:

  - In de maibox van je schoolmailadres kijken,
  - In de spambox kijken,
  - Een nieuw wachtwoord aanvragen op het inlogscherm van de ELO (onderaan de pagina),
  - Een email sturen aan info@webseller.nl - één van onze specialisten mailt je dan een nieuw wachtwoord.

  Ook voor andere vragen over onze lesmethode kun je mailen aan info@webseller.nl

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 110.
 • 1. Kunnen mijn studenten ook zelf de licentie aanschaffen?
   

  Ja, dat kan. Onze partner Studers.nl heeft de methode als leermiddel opgenomen in de database. Via deze link kunt u losse exemplaren (laten) aanschaffen. De student ontvangt een voucher na het bestellen.

  Directe link:

  Als student kun je (student) in onze webshop een licentie bestellen. Nadat de bestelling betaald is maken we binnen 3 dagen een account voor je aan in de Webseller ELO. Je ontvangt hier een mailtje over (in het Engels) met inloggegevens. Bekijk nu de webshop

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 154.
 • 2. Kosten: "Hoeveel kost een licentie voor de Webseller lesmethode?"
   

  Kijk, dat is een belangrijke vraag. De kosten van de Webseller lesmethode zijn €39,95 inclusief BTW per leerling per schooljaar.

  Maakt u gebruik van een derde partij voor de betaling en uitlevering van lesboeken? U kunt onze methode er door die partij op laten vermelden. Die partij kan de licentiegelden innen en aan uw onderwijsinstelling overmaken. Van ons ontvangt u een factuur voor het aantal ingeschreven studenten, met als teldatum 1 oktober. Uw onderwijsinstelling kan de factuur dan aan ons voldoen.

  Hebt u hier een vraag over? Neemt u dan contact met ons op via: info@webseller.nl.

   

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 1021.
 • 3. Wanneer ontvangt de onderwijsinstelling een factuur?
   

  De belangrijkste datum in het schooljaar is 1 oktober, de teldatum van het aantal leerlingen. Deze datum houden wij ook aan bij het factureren van uw onderwijsinstelling. Het aantal studenten dat in de Webseller ELO staat ingeschreven wordt aan uw opleiding gefactureerd. We kunnen per opleiding een factuur sturen (zonder extra kosten) of een verzamelfactuur. De keuze ligt bij uw werkgever. Omdat wij begrijpen dat iedere opleiding een eigen budget heeft zijn we flexibel in het facturatieproces.

  Studenten die na 1 oktober instromen worden apart gefactureerd. De 2e teldatum van het aantal studenten in de Webseller ELO is 28 februari. Uit ervaring weten we dat er nog wel eens tussentijdse instroom voorkomt binnen het mbo.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 296.
 • 4. Hoe kan ik een licentie voor Webseller kopen?
   

  Op de licentie die je bij Studers hebt gekocht staat een unieke code. Deze code dien je in te voeren in de licentiewebshop op onze website. Doorloop het proces en je account wordt geactiveerd. Een precies stappenplan is op de voucher ook afgedrukt. Het is niet moeilijk de code te activeren.

  Heb je de licentie in de Webseller Licentie Webshop besteld? Dan is je account gelijk actief en kun je bij het lesmateriaal. Misschien moet je na de iDEAL-betaling eerst even uitloggen en dan weer opnieuw inloggen. Je hoort dan op de pagina met het lesmateriaal te komen. Heb je een vraag hierover? Mail dan naar info@webseller.nl.

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 313.
 • 5. Waar vind ik de Algemene Voorwaarden van jullie lesmethode?
   

  De algemene voorwaarden vindt u hier als een PDF-bestand:

   

  Algemene leveringsvoorwaarden online lesmethoden Exalo Media

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 387.
 • 6. ISBN nummer, heeft de lesmethode dat?
   

  Onze lesmethode voor e-commerce heeft een ISBN-nummer.

  - E-commerce voor Handel en Commercie - niveau 3 en 4: ISBN/EAN: 9789090304076

  Was dit antwoord goed? Ja / Nee
  Aantal keren bekenen: 149.